Asociația Preoteselor Sucevene a organizat o conferință despre Taina Cununiei și un recital de colinde

Asociația Preoteselor Sucevene „Sfânta Elisabeta”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, a organizat miercuri o conferință teologico-duhovnicească despre Taina Cununiei. Aceasta a fost urmată de un recital de colinde oferit de corala asociației.

Părintele Profesor Nicolae Chifăr de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a susținut prelegerea „Sfânta Cununie – icoana pământească a unirii tainice a lui Hristos cu Biserica în teologia patristică a primelor secole”.

Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Au participat Părintele Constantin-Ciprian Blaga, Consilier Eparhial, Părintele Ionel Constantin Maloș, Protopop de Rădăuți, alți clerici de la Centrul Eparhial din Suceava, preotese și elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

Întâlnirea a fost moderată de Mădălina-Aura Buzilă, Vicepreședinta Asociației Preoteselor Sucevene „Sfânta Elisabeta”.

Fundamente teologice pentru valorile familiei

Valorile familiei creștine, binecuvântarea lui Dumnezeu asupra celor doi soți, precum și rolul pe care preoteasa îl are în comunitate au fost câteva dintre subiectele discutate.

Părintele Profesor Nicolae Chifăr a abordat tema familiei creștine ca icoană a unirii tainice a Mântuitorului Iisus Hristos cu Biserica Sa, așa cum este văzută de Sfinții Părinți din primele secole ale existenței Bisericii.

În semn de recunoștință pentru strădania în slujirea semenilor, invitatul serii a primit, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Ordinul Mușatinii, distincție înmânată de către Părintele Constantin-Ciprian Blaga.

Prelegerea a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri și de un recital al Coralei „Sfânta Elisabeta” a Asociației Preoteselor Sucevene, dirijată de Ana-Maria Apetroae.

Cu acest prilej a fost lansat primul CD de colinde al grupului și videoclipul piesei „Noi în seara de Crăciun” de Ioan Brie, filmat la Mănăstirea Sucevița.

Înființată în 2022, corala, coordonată de doamnele preotese Ioana Rusu și Mădălina Buzilă, a susținut numeroase recitaluri de colinde în cadrul unor concerte organizate în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, propunându-și, totodată, să continue implicarea în proiectele caritabile demarate.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi


Știri recente