Asociaţia Părinţilor pentru ora de Religie, la Cluj-Napoca

Părinţii clujeni care susţin importanţa educaţiei religioase sunt chemaţi să facă parte din „Asociaţia Părinţilor pentru ora de Religie“. Şedinţa publică de constituire a Asociaţiei, la nivelul judeţului Cluj, are loc azi, 28 februarie, de la ora 13:00, în sala festivă a Cercului Militar, informează „Ziarul Lumina”.

Demersul de înfiinţare a acestor asociaţii ale părinţilor pentru ora de religie a venit în urma deciziei Curţii Constituţionale de a schimba modul de înscriere a elevilor care doresc să participe la ora de religie. Potrivit deciziei din 12 noiembrie 2014, participarea la ora de religie se face numai în baza unei cereri scrise a elevului major, a părintelui sau a tutorelui elevului minor.

„Ora de religie a încetat de mult să fie o simplă disciplină şi a devenit un subiect de dezbatere publică şi mai ales de critică din partea multor asociaţii, aşa-zise ale societăţii civile, care cer în mod insistent scoaterea religiei din curricula elevilor din învăţământul preuniversitar. În acest sens, pentru a da un semnal de normalitate, aşa cum şi trebuie în această situaţie, cu aprobarea şi cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a înfiinţat la nivel naţional «Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religiei», care urmează să funcţioneze cu filiale în întreaga ţară. Având în vedere că oraşul Cluj este un oraş important atât ecleziastic cât şi educaţional, va fi şi el inclus în această hartă a asociaţiei“, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Părintele Bogdan Ivanov.

Potrivit părintelui Bogdan Ivanov, sunt invitaţi să ia parte la această întâlnire toţi cei care doresc să dea un semnal că religia îşi găseşte locul în formarea copiilor. În cadrul întrunirii de sâmbătă se va alege comitetul de conducere al Asociaţiei, urmând a se stabili apoi şi care sunt paşii de urmat cu privire la păstrarea orei de religie în şcoli.

Comentarii Facebook


Știri recente