97 de părinți și copii prezenți în tabăra „Din Putna Vrâncioaiei în Putna lui Ştefan”

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (A.P.O.R.) Vrancea, împreună cu A.P.O.R. Suceava, a organizat, în perioada 21 – 24  iulie 2016, tabăra de familie intitulată Din Putna Vrâncioaiei în Putna lui Ştefan. La eveniment au participat 97 de părinţi şi copii, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Prima parte a acestei tabere a avut loc la Greşu – Lepşa (jud. Vrancea), urmând ca partea a doua să fie organizată în localitatea Putna (jud. Suceava), la sfârşitul lunii august.

Atelierul în natură pentru părinţi şi copii despre ataşament, susţinut de prof. Alina Mirică, a fost un real succes. Atât copiii, cât şi părinţii au fost încântaţi să afle care sunt factorii de stres pentru un copil, ce tipuri de ataşament trebuie evitate şi care este, cu adevărat, ataşamentul care contribuie la crearea unei personalităţi sănătoase şi puternice a copilului.

Sesiunea practică de după cea teoretică a constat în jocuri de dezvoltare personală, canalizate pe direcţia creşterii empatiei şi pe autocunoştere.

Printre activităţile desfăşurate s-au numărat şi discuţiile pe teme geografice, istorice şi chiar atelierul de nutriţie intitulat Alimentaţia tradiţională a poporului român în faţa provocărilor lumii moderne.

Ultima zi a taberei s-a desfăşurat la Mănăstirea Lepşa, unde, după participarea la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, copiii au interpretat piesa de teatru Eroii, primul zid şi ultima speranţă a neamului românesc, închinată eroilor din Primul Război Mondial.

În cuvântul adresat celor din tabără, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanţa derulării unor astfel de acţiuni. De asemenea, ierarhul a precizat că Arhiepiscopia se implică în organizarea şi implementarea unor astfel de proiecte.

În ultima seară, copii au pregătit un spectacol surpriză: o scenetă, un moment muzical, un moment umoristic şi un moment folcloric. La final, fiecare copil a primit un hrisov de participare din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente