Asociaţia Hârja ajută o persoană aflată într-o situaţie medicală critică cu un concentrator de oxigen portabil

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a oferit mai multor beneficiari echipamente și dispozitive medicale de maximă necesitate, având în vedere accesul redus în această perioadă la serviciile medicale. 

Dintre aceste persoane, sprijinul cel mai substanţial a fost alocat către un vârstnic din comuna Helegiu, județul Bacău, aflat într-o situație medicală critică. El avea nevoie urgentă de un concentrator de oxigen portabil.

Dispozitivul medical a fost oferit persoanei în cauză cu suportul financiar al Fundației de Sprijin Comunitar, prin fondul umanitar deschis în cadrul proiectului „UNIT 20 – Sprijinirea persoanelor vârstnice din județul Bacău, ca urmare a răspândirii COVID-19”, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău.

Dispozitivul portabil de ultimă generație produs în SUA a costat suma de 11.500 lei. Aceeași persoană a primit și alte echipamente medicale, precum WC portabil, instrumente sanitare, alimente și altele.

Totodată, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a donat un pat medical cu accesare electrică, potrivit pentru persoanele afectate de AVC, unei bătrâne din Municipiul Moinești.

Asociația de la Hârja şi-a oferit sprijinul şi către personalul medical și pacienții de la Spitalul Județean Bacău și Spitalul Municipal Onești, unde a dăruit echipamente de protecție, produse igionico-sanitare și trusouri pentru nou născuți.

Foto credit: ROmedic

Comentarii Facebook


Știri recente