Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu sprijină elevii în găsirea unui loc de muncă după absolvirea studiilor

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS), prin Fundația HEKS/EPER Elveția, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar Sibiu, derulează din luna iulie 2021, în mai multe școli generale și licee tehnologice de pe raza județului Sibiu proiectul „Prin educație spre locuri de muncă decente”.

Scopul proiectului este de a facilita comunicarea dintre școlile gimnaziale, liceele tehnologice și sectorul privat.

Prin această cooperare atât elevii, care pot găsi rapid un loc de muncă după terminarea studiilor, cât şi angajatorii care dobândesc forță de muncă bine pregătită.

AFOS sprijină elevii, care provin din familii cu un venit financiar scăzut, să îşi continue studiile și să poată profesa o meserie căutată pe piața muncii.

Sprijinul acordat elevilor duce la scăderea ratei șomajului și la împlinirea profesională a elevilor.

Proiectul cuprinde mai multe etape, una din ele este asigurarea materialelor necesare pentru studiu.

În acest context, AFOS a distribuit 500 pachete cu rechizite elevilor din localitățile sibiene Cristian, Orlat, Rășinari, Gura Râului și Săliște.

Rechizitele au fost donate de Asociația International Orthodox Christian Charities (IOCC), se menţionează pe site-ul Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu.

Totodată, elevii înscriși în programele sociale derulate de Arhiepiscopia Sibiului, din Sâmbăta de Sus, Netuș, Alma, Brădeni, Dumbrăvița și Roth au fost beneficiari ai darurilor primite din partea IOCC.

Proiectul AFOS „Prin educație spre locuri de muncă decente!” cuprinde ore de consiliere individuală și de grup oferite de profesori – psihologi, educație remedială la disciplinele Limba Română și Matematică, precum și de activități în cadrul unor Cluburi de fete, dedicate elevelor din clasele IV-V, în vederea reducerii abandonului școlar.

Foto credit: Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente