Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei a aniversat un deceniu de existență

Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO) a împlinit în 2020 zece ani de la înființare, dar întrucât contextul epidemiologic nu a permis organizarea unei întruniri aniversare, aceasta a avut loc în perioada 23 – 26 septembrie 2021.

Cu ocazia acestei aniversări, AFOREO a organizat la Oradea Simpozionul „Noblețea femeii creștine, o constantă într-o lume schimbătoare”.

Au participat reprezentante de la asociațiile, societățile și ligile femeilor ortodoxe române de la eparhii din țară, dar și de peste hotare, respectiv din județele Alba, Covasna, Cluj, Iași, Galați, Mureș, Sibiu și Vâlcea, dar și doamne din Republica Moldova, de la Soroca și Bălți, precum și din Ucraina, de la Apșa de Jos.

Evenimentul a fost deschis joi, 23 septembrie 2021, la Mănăstirea Sfânta Cruce din Oradea, prin slujba de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Sofronie. Apoi, cu o slujbă de pomenire pentru doamnele care au trecut la cele veșnice, membre ale asociațiilor din țară sau diaspora.

Preasfințitul Părinte Sofronie a ținut un cuvânt introductiv în care a accentuat valoarea de neînlocuit și aportul fundamental pe care femeia creștină și mama creștină le aduce în lume.

©Episcopia Oradiei

Au urmat mai multe prelegeri, între care cea a doamnei Angela Paveliuc Olariu, etnograf, fostă președintă a Societății Femeilor Ortodoxe Române din Iași.

La simpozionul AFOREO au fost oferite plachete aniversare și diplome de excelență din partea Episcopiei Oradiei.

Lucrările simpozionului au continuat cu evidențierea temei centrală a simpozionului prin abordări care au vizat personalități extraordinare ale universului creștin, începând cu Preasfânta Fecioară Maria, Născătoarea de Dumnezeu, și culminând cu chipuri remarcabile ale neamului românesc, printre care a fost elogiată Regina Maria.

Tot în cadrul manifestărilor aniversare, femeile ortodoxe au vizitat emblemele spirituale ale Eparhiei Oradiei: Catedrala Episcopală Învierea Domnului, Mănăstirile Sfânta Cruce și Izbuc ș.a.

Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente