Asociaţia de la Hârja va organiza în unităţi de învăţământ băcăuane campania „Stop discriminării! Acceptarea începe cu tine!”

Asociaţia „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” va organiza în perioada 19-22 septembrie campania antidiscriminare „Stop discriminării! Acceptarea începe cu tine!”.

Campania are rolul de a informa și conștientiza tinerii de riscurile la care sunt supuși elevii discriminați din punct de vedere medical, religios, social, etnic și rasial şi se desfăşoară în mai multe unităţi de învăţământ din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

„Asociația de la Hârja, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, a ales un număr de 6 unități de învățământ pentru perioada menţionată, având în vedere faptul că această campanie se va adresa unui număr de 1.000 de elevi”.

„Prin Proiectul POCU „De la marginalizare la integrare socio-educaţională și medicală a grupurilor vulnerabile din teritoriul GAL Valea Trotușului”, Axa prioritară 5 „Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, Obiectivul specific 5.2, activitatea A5 – Campanii de informare și sensibilizare cu privire la efectele discriminării sociale și pe motive medicale a copiilor și adulților aflați în situații de risc – conform activității principale 6 a Ghidului condiții specifice 5.2., își propune următoarele obiective: promovarea proiectului și în special a acțiunilor și rezultatelor campaniilor antidiscriminare; implicarea profesorilor, elevilor și părinților în activitățile campaniilor antidiscriminare organizate de asociație; asigurarea sprijinului necesar pentru desfășurarea a o parte dintre acțiunile campaniilor antidiscriminare în spațiile deținute de partener”, se menţionează pe site-ul Eparhiei.

Patru experţi din cadrul proiectului le vor prezenta elevilor informații teoretice, cu noțiuni practice. La Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești va avea loc în ultima zi o conferință susținută de angajații proiectului, la care sunt așteptate cel puțin 100 de cadre didactice.

Persoanele care doresc să primească informații despre această campanie pot vizita site-ul proiectului și pot adresa întrebări pe pagina de Facebook:  Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare Hârja” sau la telefon:  +40 752 270 375 și e-mail: [email protected].

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente