Asistență religioasă pentru românii privați de libertate de pe teritoriul Spaniei

Românii privați de libertate de pe teritoriul Spaniei vor primi asistență religioasă de la preoți din Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei. Parteneriatul este realizat în colaborare cu Ambasada Română la Madrid și Ministerul de Justiție.

Proiectul prevede vizitarea persoanelor întemnițate, catehizarea lor și a familiilor din care provin.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Sebastian Cătălin Hogea, consilier la Sectorul social-filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

„Sunt în proiect 15 parohii de pe întreg cuprinsul Spaniei, iar acest proiect se întinde pe o perioadă de doi ani de zile începând din luna ianuarie a acestui an. Vor fi vizite lunare la penitenciare. Părinții din fiecare parohie care a fost nominalizată să facă parte din proiect vor merge la penitenciare arondate parohiilor respective și vor încerca să contacteze deținuții români care vor dori să colaboreze. Aceștia vor primi asistență religioasă. De asemenea, proiectul prevede diferite acțiuni sociale și culturale în care nu sunt vizați numai deținuții români, ci și familiile acestora”.

Comentarii Facebook


Știri recente