Aşezmântul monahal din satul natal al Patriarhului Justinian va fi sfinţit anul acesta

4-Manastirea-memorial-Justinian-Marina_w2000_h1335_q100

În satul Sueişti din Judeţul Vâlcea va fi construit un aşezământ monahal. Mănăstirea, ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, urmează a fi sfinţită anul acesta.

Anunţul a fost făcut de Arhiepiscopul Râmnicului în cuvântul rostit cu prilejul simpozionului naţional „Patriarhul Justinian Marina (1948-1977), mărturisitor al dreptei credințe și apărător al Bisericii strămoșești”.

În memoria Patriarhului Justinian am purces la zidirea unei mănăstiri în satul natal, Suiești, pe care nădăjduim ca în anul acesta comemorativ să o sfințim cu ajutorul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul acesteia, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie.

În memoria celui de-al treilea Patriarh al Bisericii noastre, Arhiepiscopia Râmnicului a realizat şi un bust din bronz.

De asemenea, a fost realizat realizat un bust din bronz al patriarhului Justinian, de către sculptorul gorjean Paul Popescu, lucrare pe care o aveți acum aici de față și ulterior va fi amplasată în fața Centrului cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, a precizat Chiriarhul Râmnicului.

116 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina – Basilica.ro

Acum 116 ani, în data de 22 februarie, s-a născut vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian Marina, în satul Suiești din județul Vâlcea. Al treilea Patriarh al României a avut o activitate importantă în apărarea și afirmarea ortodoxiei românești în vremuri grele. Anul 2017 a fost declarat Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al Apărătorilor Ortodoxiei în…

Comentarii Facebook


Știri recente