Așezământul social Sfânta Filofteia din Silivaș – Alba își cinstește ocrotitoarea

Așezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaș își cinstește astăzi, 7 decembrie 2013, ocrotitoarea și aniversează 10 ani de activitate. Angajații așezământului au pregătit cu acest prilej un program de manifestări pentru a aduce mulțumire Lui Dumnezeu și Sfintei Filofteia. Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială din Silivaș și a continuat la sediul așezământului cu o slujbă de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultima perioadă. A fost vernisată apoi o expoziție foto care prezintă activitatea așezământului din cei zece ani de existență iar copiii din cadrul centrului educațional au pregătit un program artistic de sărbători cu colinde și poezii. La final, toți cei prezenți au participat la o masă festivă iar copiii au primit cadouri, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Prin acest eveniment am dorit să aducem mulțumire lui Dumnezeu și Sfintei Filofteia pentru ocrotirea și ajutorul pe care ni L-au dăruit întotdeauna. La acest eveniment frumos ne-am bucurat de prezența celor care au legături cu așezământul nostru și care ne-au sprijinit activitatea de-a lungul timpului” a precizat părintele coordonator, Vladimir Beregoi.

La momentul aniversar au participat părintele Nicolae Ignat, consilierul social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei și președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Sorin Bumb administratorul județului Alba, Sorin Chirilă directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și primarul comunei Hopârta.

Așezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaș funcționează în cadrul rețelei sociale a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Acesta are două module: un serviciu socio – medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice cu 50 de beneficiari din comuna Hopârta (satele Vama Seacă, Silivaș, Șpălnaca și Hopârta) și un centru educațional pentru 25 de copii. Copiii primesc o masă caldă, rechizite, burse sociale, sprijin în efectuarea temelor și participă la activități de dezvoltare a personalității și autonomiei, pentru prevenirea abandonului școlar. Centrul funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente