Așezământul social Sf. Voievod Ştefan cel Mare din Hârja la cinci ani de activitate. Au fost sfințite noi sedii ale instituției

Centrul multifuncțional de economie socială și Casa pelerinului, care aparțin Așezământului social Sf. Voievod Ştefan cel Mare din Hârja, județul Bacău, au fost sfințite sâmbăta aceasta. În aceeași zi a fost oficiată Taina Sfântului Botez pentru un tânăr de 28 ani cu dizabilități locomotorii.

Evenimentele au fost prilejuite de sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, dar și de împlinirea a cinci ani de activitate ai centrului social din Hârja și au fost organizate împreună cu Școala Sfântul Voievod Ştefan cel Mare din Onești.

Cel mai nou beneficiar al centrului, tânărul Ghenadi din Republica Moldova a fost încreștinat în capela așezământului. Slujba a fost oficiată de Arhim. Pimen Costea, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, împreună cu un sobor de clerici, între care s-a aflat și Pr. Consilier Ciprian Ioniță, președinte al Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

Tânărul încreștinat a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Serafim de Sarov, informează site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În continuare a urmat un moment artistic susținut de copiii de la Centrul de zi Sf. Dionisie Exiguul, Hârja și de la școala gimnazială Sf. Voievod Ștefan cel Mare din localitate. Aceștia au interpretat cântece și au recitat versuri închinate domnitorului mușatin.

A urmat apoi lansarea numărului omagial al revistei centrului de zi pentru copii, care a fost prezentată de Pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației.

Vicarul administrativ al Eparhiei a oferit diplome de vrednicie persoanelor ce reprezintă instituțiile partenere și câte o icoană cu reprezentarea Sfântului Ștefan cel Mare, pictată pe sticlă de copiii centrului de zi Hârja, oficialităților centrale, județene și locale prezente.

A urmat slujba de sfințire a Centrului multifuncțional de economie socială și a Casei pelerinului. În aceeași zi au fost inaugurate noi ateliere manufacturale, de: pictură pe sticlă, sculptură, olărit, confecție și broderie tradițională și croitorie populară.

La final a avut loc prezentarea noului site web al asociației.

Comentarii Facebook


Știri recente