Așezământul social-filantropic „Sfântul Spiridon” din Parohia Petrești a fost sfinţit de Arhiepiscopul Ioachim

Așezământul social-filantropic „Sfântul Spiridon” din Parohia Petrești, Protoieria Sascut, construit între anii 2012-2018, a fost sfinţit duminică de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului.

În contextul acestui eveniment a fost derulat programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, unde elevii din zonă au fost binecuvântați prin rugăciunea ierarhului și au primit pachete cu rechizite și hrană.

După ce i-a transmis felicitări preotul paroh și comunităţii care i-a fost alături pentru lucrările efectuate, Arhiepiscopul a subliniat importanța familiei pentru viitorul acestui neam, informează Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

În acest sens, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să-L mărturisească pe Hristos în mod plenar prin participarea la referendumul din 6-7 octombrie 2018, prin a spune „DA” familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, așa cum a rânduit Dumnezeu dintru începuturi și cum a binecuvântat Mântuitorul la nunta din Cana Galileii.

La eveniment au fost prezenţi şi membrii Asociației „geto-dacii” din Moldova care, îmbrăcați în costumele strămoșilor noștri, au amintit celor prezenți în anul Centenarului, al comemorării Făuritorilor Marii Uniri de la 1918, de rădăcinile neamului românesc.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente