Aşezământul Sf. Ier. Nectarie şi Sf. Ier. Teodosie de la Brazi din Protopopiatul Roman a fost sfinţit

Duminică, 17 iulie 2016 , Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat slujba de sfințire a Așezământului Cultural – Duhovnicesc Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi, ce se află în administrarea Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Bârjoveni, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul sfinţirii vine în contextul serbării a 180 de ani de atestare documentară a bisericii parohiale din localitate. După târnosire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit la sfârșitul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți învăţăturile desprinse din textul biblic citit, îndemnându-i să fie statornici în rugăciune.

Iubiți credincioși, a-ți încercat să pătrundeți cu sufletul pacea lui Hristos, pentru a vă descoperi tainele care vă vor ajuta să parcurgeți pe mai departe calea spre Împărăția lui Dumnezeu. Trebuie să ne rugăm unul pentru altul, căci Mântuitorul Hristos statornicește prin cuvântul Său, cultul sfinților și al rugăciunii. Sfânta Scriptură este plină de îndemnuri de a ne ruga unul pentru altul, în mod deosebit pentru cei neputincioși sau bolnavi, a spus ierarhul.

De asemenea, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului l-a felicitat pe preotul paroh pentru activitatea desfăşurată la Parohia Bârjoveni.

Această curte s-a dotat cu cele necesare și astăzi este una dintre cele mai frumoase biserici din acest ținut al Romanului. Părintele Bogdan Pantelimon este un preot statornic în lucrurile bune. Îl felicit pentru devotamentul și angajamentul său, a evidenţiat Înaltpreasfinția Sa.

După oficierea Sfintei Liturghii au fost înmânate distincții de vrednicie celor care au contribuit la zidirea aşezământului, iar preotului paroh i s-a oferit distincția Crucea Moldavă.

Comentarii Facebook


Știri recente