Așezământul-clopotniță din Parohia Hândrești, Protopopiatul Pașcani, sfințit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

Aşezământul – clopotniță al Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Hândrești, comuna Oțeleni, Protopopiatul Pașcani, a fost sfinţit duminică 24 iulie 2016, informează site-ul doxologia.ro

Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a rostit și un cuvânt la acest eveniment.

La final, Preotul paroh Dan Turcu a primit distincţia Crucea Moldavă pentru clerici, cea mai mare decorație a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

De asemenea, toţi binefăcătorii care au ajutat la ridicarea aşezământului au primit diplome de vrednicie, iar toți cei prezenți au primit câte o icoană de lemn din partea parohiei.

Noua construcţie care o are ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva va adăposti atât casa mortuară, cât şi biblioteca parohială.

Înainte de a părăsi localitatea Hândrești, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vizitat muzeul parohial în care sunt expuse veşminte vechi, obiecte și cărţi liturgice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar al Postului Sfintei Mării

În Postul Adormirii Maicii Domnului, denumit în popor și „al Sfintei Mării” sau „Sântămăriei”, Biserica utilizează o serie de termeni specifici care de multe ori sunt înțeleși superficial sau deloc. Basilica.ro vă propune o selecție…