Aşezământ social-filantropic în Parohia „Sfântul Ioan“ – Târgu Ocna

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a sfinţit sâmbătă, 09 iulie 2016, casa socială a Parohiei „Sfântul Ioan“ – Târgu Ocna, judeţul Bacău, informează site-ul doxologia.ro. Credincioşii prezenţi la sfintele slujbe au putut aduce cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Antipa de la Calapodeşti. Racla cu sfintele moaşte a fost adusă de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Credincioşii Parohiei „Sfântul Ioan“ din Târgu Ocna au avut bucuria de a primi sâmbăta aceasta vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Ierarhul a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, iar apoi a sfinţit Aşezământul social-filantropic „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana“ al parohiei, ridicat prin multă jertfă de comunitatea păstorită de preotul paroh Sorin Postelnicu.

Preotul Ioan Bârgăoanu, protopop al Protopopiatului Oneşti, a oferit mai multe informaţii:

La acest eveniment au participat peste 700 de credincioşi. Bucuria a fost mare pentru că Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a adus de la Centrul Eparhial Roman racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodeşti. Ierarhul nostru a oferit distincţii celor care au ajutat la ridicarea aşezământului social-filantropic. De asemenea, aceste distincţii au reprezentat o încurajare şi o responsabilizare a donatorilor pentru lucrările de refacere şi consolidare ce vor începe la biserica parohială, a menţionat părintele protopop Ioan Bârgăoanu.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a precizat că Biserica are nevoie de unitatea credincioşilor, de mărturisirea credinţei şi de unitate în înfăptuire. Înaltpreasfinţia Sa a mai adăugat că una din lucrările văzute ale Bisericii în societatea contemporană constă în oferirea de hrană şi apă celor lipsiţi de ajutor, fără posibilităţi materiale.

Biserica Sfântul Ioan din oraşul Târgu Ocna datează din anul 1815.

Comentarii Facebook


Știri recente