Asemenea locuitorilor din ţinutul Gherghesenilor, lumea de astăzi Îl alungă pe Hristos – Episcopul Iustin

„Ce face lumea de astăzi? Îl alungă pe Hristos din ţinutul ei. Din locul unde trăieşte. Din locul unde Hristos a adus binecuvântare”, a spus duminică Episcopul Iustin.

Episcopul Maramureşului şi Sătmarului a sfinţit biserica din Fersig, Protopopiatul Chioar, la 85 ani de la încheierea construirii acesteia, după care a oficiat Sfânta Liturghie, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a reflectat la textul biblic duminical şi a punctat că Hristos a fost alungat atunci ca şi în zilele noastre.

„Să reţinem şi să ne înfricoşăm de lumea aceea în care trăia demonizatul şi de ţinutul acela care era demonizat întreg şi să ne înfricoşăm de direcţia pe care o ia lumea astăzi, înspre ce se îndreaptă lumea civilizată. Lumea noastră civilizată, la bază profund creştină. Acest lucru se întâmplă astăzi ce s-a întâmplat în ţinutul Gherghesenilor”.

„Lumea Îl alungă pe Hristos din ea. De ce? Pentru că vrea să externalizeze păcatul şi desfrâul. Păcatul poate să iasă în piaţa publică şi oamenii nu mai au ruşine, dar Biserica să se retragă, nu are ce căuta acolo. Deranjează numele lui Hristos. Preotul, Biserica, Crucea deranjează societatea. Să ne cutremurăm de ce ne aşteaptă, pentru că lumea se sinucide dacă Îl respinge pe Hristos şi-L alungă dintr-însa”, a spus Preasfinţia Sa.

La slujba de sfinţire, biserica a primit hramul istoric „Pogorârea Sfântului Duh” şi i-a fost dăruit de Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin şi al doilea hram, cel al bisericii vechi de lemn, „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Cu ocazia evenimentului târnosirii a fost binecuvântată şi capela de cimitir a parohiei, edificată recent în cimitirul satului, precum şi noul lumânărar construit în curtea bisericii.

Biserica din Fersig a fost construită între anii 1929-1933.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente