ASCOR: Părintele Constantin Sturzu va conferenția la Cluj-Napoca

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) – filiala Cluj-Napoca organizează de mai bine de 20 de ani în perioada posturilor, conferinţe şi întâlniri duhovniceşti cu personalităţi marcante ale Ortodoxiei contemporane. Primul invitat din Postul Sfintelor Paști 2018 va fi Părintele Constantin Sturzu.

Scopul acestor evenimente este de a aprofunda trăirea spiritualităţii ortodoxe în rândul studenţilor dar şi pentru publicul larg.

Ciclul serilor duhovniceşti din acest post va debuta joi, avându-l ca invitat pe Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, anunță ASCOR Cluj-Napoca.

Părintele va participa, începând cu ora 18:00, la slujba Canonului Mare în Catedrala Mitropolitană, urmând ca la ora 20:00 în amfiteatrul Facultății de Chimie (Str. Arany Janos, 14) să se întâlnească într-un dialog cu tinerii, intitulat „Cine se ascunde? Dumnezeu sau omul?”.


În perioada 1 septembrie 2016 – 18 septembrie 2017 părintele Constantin Sturzu a fost preot misionar în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, unde a coordonat, ca director, Centrul Misionar Pastoral „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Vilaller (Spania). De asemenea, a fost Director General al Centrului Cultural Misionar Doxologia.

Este dublu licențiat: absolvent al Facultății de Filosofie din Iași – șef de promoție în 1997 și al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași – 2002. În 2012 a obținut titlul de doctor în filosofie, cu mențiunea „Magna cum laudae”, pentru teza cu titlul: „Metafizica escatologică a lui Nikolai Berdiaev”.

În perioada studenției a fondat și coordonat publicația „Strict studențesc”, ce a apărut în intervalul 1995-1997.

Este unul dintre fondatorii cotidianului „Ziarului Lumina” (în 2005) și ai portalului ortodox doxologia.ro (în 2009). A fost realizator și producător de emisiuni radio și TV, având publicate sute de articole în reviste bisericești și în presa laică.

Comentarii Facebook


Știri recente