ASCOR Oradea s-a alăturat campaniei naționale de donare de sânge „Uniți pentru viață”

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Oradea au donat sânge în cadrul campaniei „Uniți pentru viață – Din inima ASCOR pentru inima tuturor”.

ASCOR Oradea s-a alăturat campaniei naţionale organizate de ASCOR la nivel naţional în luna noiembrie, iar membrii acesteia au donat sânge, joi, 17 noiembrie.

Acţiunea s-a desfăşurat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea.

Ziua a coincis cu încheierea campaniei la nivel local, începută în prima zi de noiembrie, când voluntarii ASCOR Oradea au lansat invitaţia la donare de sânge tuturor celor interesaţi să-şi ajute semenii.

„Menirea principală a acțiunii este de a oferi un imbold oamenilor cu privire la atitudinea față de donare. Din nefericire, unitățile spitalicești se lovesc constant de lipsă de sânge pentru pacienții care luptă pentru a supraviețui. Pe lângă aceasta, oamenii trebuie să conștientizeze beneficiile de care dispun atât primitorii, cât și ei ca filantropi”.

„Donarea de sânge suscită împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate. Această campanie a asociației se desfășoară în mod constant în ultimii ani, având ca scop evidențierea comportamentului solidar în raport cu aproapele nostru”, au declarat organizatorii.

Anual, în România sub 2% din populație donează sânge, reprezentând o cincime din media celorlalte state din Uniunea Europeană.

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Putna

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente