ASCOR Iaşi lansează un proiect de voluntariat pentru tineri

Tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani vor participa, în perioada 28 iulie -10 noiembrie 2016, la Empower Youth! Learn, Teach,Act!. Proiectul care va avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor va fi coordonat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), Filiala Iaşi, în parteneriat cu Asociația Tineretului Ortodox Român, parohiile/școlile din satele: Belcești, Todirești, Liteni, Aroneanu și Soci și compania Learning Ecosystems. Iniţiativa este finanţată prin intermediul Concursului de Proiecte Locale al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași, informează site-ul doxologia.ro

Scopul programului este acela de a aduce la cunoştinţa tinerilor rolul pe care îl pot avea în comunităţile din care provin şi modul cum pot mobiliza şi pe alţii în acţiuni de voluntariat. În urma diferitelor activităţi şi seminarii, tinerii vor sti cum să se raporteze şi să acţioneze în domenii ca socialul, educaţia, cultura, economia. De asemenea, cei implicaţi în proiect vor beneficia de know how-ul celor mai buni specialişti în domeniul voluntariatului la nivel internaţional.

Printre activitățile ce vor fi întreprinse se numără: o tabără de dezvoltare comunitară în satul Aroneanu, 5 sesiuni de instruire adresate tinerilor din satele Liteni, Belcești, Todirești, Aroneanu, Soci. De asemenea, tineri vor beneficia de o sesiune de instruire tip Formare de Formatori adresată membrilor din ATOR și ASCOR Iași implicați în proiect.

În cadrul taberei de dezvoltare comunitară activitățile vor fi organizate pe grupe de vârstă. La proiect vor participa și copiii cu vârste cuprinse între 8-13 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente