ASCOR Craiova a inițiat proiectul Scrie o scrisoare!

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR), filiala Craiova, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a lansat un proiect inedit, intitulat „Scrie o scrisoare!” Prin acest proiect, toți doritorii sunt invitați să scrie scrisori de suflet pentru persoanele care au nevoie de o mângâiere, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

„Prin proiectul „Scrie o scrisoare!” dorim să reînviem tradiția scrisului liber, a comunicării și a transmiterii gândurilor prin intermediul scrisorilor. Destinatarii noștri vor fi bătrânii din căminele speciale, copiii Secției de oncopediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență și de la orfelinat. Scrisorile trebuie să fie impersonale, cu gândul la un bătrân care are nevoie de alinare sau un copil în aceeași situație. În zilele noastre, când mijloacele de comunicare s-au transferat în mediul virtual, cuvântul scris de mână a devenit de ordinul trecutului. Scrisoarea a devenit în număr de inventar la bibliotecă, într-o arhivă, putem spune chiar că a ajuns o piesă de muzeu. Mi-aduc cu bucurie aminte când, copil fiind, găseam scrisori ale părinților: mereu le priveam cu admirație și respect”, a precizat Bogdan Mihai, președintele ASCOR Craiova, care a subliniat semnificația și importanța redactării unei scrisori.

„Doresc să amintesc tot ceea ce avem noi astăzi, și mă refer la informație istorică, învățăturile și operele diferiților autori s-au așternut în scris și foarte multe au avut chiar un destinatar, îndeplinind astfel caracteristicile unei scrisori. Spre exemplu, cărțile Noului Testament, Sfintele Evanghelii, Epistolele sunt de fapt scrisori. Cuvântul „epistolă” înseamnă „scrisoare”. Noi ne-am gândit să nu facem ceva pe o perioadă de timp limitată, ci dorim ca, odată începută această inițiativă, să se materializeze încontinuu. În primul rând, scriem pentru noi înșine. Fiecare dintre noi vrem să înmugurească și să încolțească în noi dragostea de a scrie. Acesta este scopul nostru prim. În al doilea rând, scriem pentru o altă persoană; așadar, scriem pentru destinatarul nostru”, a adăugat președintele ASCOR Craiova.

Persoanele care doresc să se implice în acest proiect sunt rugate să redacteze scrisori pentru copiii bolnavi sau din centrele de plasament, pentru o persoană dragă sau pentru bătrânii din cămine și să le depună la Biserica „Sfântul Gheorghe” Vechi, situată pe strada Arieș nr. 9.

Comentarii Facebook


Știri recente