ASCOR Arad: Marșul Colindătorilor „Cântec și Lumină”

Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Arad, a organizat miercuri, 12 decembrie 2018, Marșul colindătorilor intitulat „Cântec și Lumină”.

Evenimentul a început la ora 17:00, prin oficierea în biserica Facultății de Teologie a Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

După slujbă, cei prezenți au mers în procesiune pe traseul: Facultatea de Teologie Ortodoxă – Catedrala Veche – Teatru – Primărie- Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”. Pe parcursul deplasării au fost cântate colinde.

Marșul colindătorilor condus de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul

Ajunși la Catedrala Arhiepiscopală, grupul de colindători a fost întâmpinat de  Arhiepiscopul Timotei al Aradului, care a rostit un cuvânt acestora, subliniind faptul că „acest marș a realizat o unitate între cele două Catedrale pe de o parte, iar de pe altă parte între Biserică și instituțiile cultural- administrative”.

Evenimentul, devenit deja tradiție în orașul Arad, a fost organizat de membrii ASCOR Arad în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea Arad, Arhiepiscopia Aradului și Primăria Municipiului, informează Arhiepiscopia Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Revista Binele de știut Aprilie 2019

Dacă nu ai urmărit Basilica.ro pe rețelele de socializare în ultima perioadă pentru că ai postit de social media, te felicităm și îți punem la dispoziție o sinteză a celor mai importante evenimente religioase: Revista…