ASCOR Arad: Marșul Colindătorilor „Cântec și Lumină”

Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Arad, a organizat miercuri, 12 decembrie 2018, Marșul colindătorilor intitulat „Cântec și Lumină”.

Evenimentul a început la ora 17:00, prin oficierea în biserica Facultății de Teologie a Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

După slujbă, cei prezenți au mers în procesiune pe traseul: Facultatea de Teologie Ortodoxă – Catedrala Veche – Teatru – Primărie- Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”. Pe parcursul deplasării au fost cântate colinde.

Marșul colindătorilor condus de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul

Ajunși la Catedrala Arhiepiscopală, grupul de colindători a fost întâmpinat de  Arhiepiscopul Timotei al Aradului, care a rostit un cuvânt acestora, subliniind faptul că „acest marș a realizat o unitate între cele două Catedrale pe de o parte, iar de pe altă parte între Biserică și instituțiile cultural- administrative”.

Evenimentul, devenit deja tradiție în orașul Arad, a fost organizat de membrii ASCOR Arad în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea Arad, Arhiepiscopia Aradului și Primăria Municipiului, informează Arhiepiscopia Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente