ASCOR Alba Iulia: Ascultare și recreare la Mănăstirea Oașa

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Alba Iulia au participat, în perioada 9-13 februarie 2020, la o tabără recreativă organizată în cadrul Mănăstirii Oașa.

Studenții au luat parte la ascultările specifice vieții mănăstirești: la procesul de obținere a tămâii, la prepararea mirului, la pregătirea mâncării, dar și la inventarierea și indexarea cărților din bibliotecă.

De asemenea, studenții au participat la cursuri de muzică psaltică, susținute de Claudiu Stuparu, profesor de muzică bizantină, membru al corului psaltic „Nectarie Protopsaltul” din București.

Tot în cadrul taberei, studenții au desfășurat o drumeție pe Muntele Fetița (Șureanu), fiind însoțiți de părintele Silvan, starețul Mănăstirii Oașa.

Scopul taberei a fost acela de a-i „elibera” pe studenți din rutina confortului zilnic, tinerii dobândind astfel „oxigenare” și revigorare duhovnicească, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea părintelui diacon Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La activitățile din cele patru zile au fost prezenți părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și părintele Cristian Rațiu, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.


Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente