ASCOR | 200 de tineri au participat la Tabăra de iarnă de la Putna

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) din Suceava a organizat în perioada 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017 Tabăra de iarnă la Mănăstirea Putna.

În cadrul taberei au participat 200 de tineri de la mai multe filiale ASCOR din țară și din Republica Moldova, dar și de la Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) şi Studenţi Pentru Viaţă (SPV), informează doxologia.ro.

Studenții au colindat obștea mănăstirii și au participat la slujbele oficiate în noaptea dintre ani. În după-amiaza zilei de 1 ianuarie, în paraclisul mănăstirii au avut loc conferinţele Despre identitate şi demnitate şi Urmăreşte-ţi ţelul!, susținute de Părinții Hrisostom Ciuciu şi Ieremia Berbec.

În ziua pomenirii Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, în data de 2 ianuarie, Mănăstirea Sihăstria Putnei și-a cinstit unul dintre ocrotitori. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Orotodox Român al Europei de Nord şi de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. La hramul mănăstirii au participat și membrii ASCOR.

La finalul Sfintei Liturghii, cei doi ierarhi au oficiat slujba Parastasului pentru Părintele Sebastian Scheuleac, primul egumen al Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…

Înălțarea Domnului la Paraclisul CMN | FOTO

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat de Înălțarea Domnului, Sfânta Liturghie la altarul de vară de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu   Urmăriți-ne pe Instagram!