Artista Ribale Wehbé va concerta la Bacău pentru Irene, fiica Arhid. Mihail Bucă

Ribale Wehbé, muzicolog și interpret de muzică bizantină și orientală, va concerta duminică la Biserica Militară „Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din Bacău pentru Irene Ecaterina, fiica Arhid. Mihail Bucă, Protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Concertul din 10 iulie, intitulat „Alături de Irene”, va avea loc de la ora 18:00 în biserica parohiei băcăuane, situată pe Str. Constanței nr. 1.

Împreună cu artista libaneză va cânta și Pr. Alexandru Grigoraș de la Parohia Sascut Sat – Schineni.

Irene, în vârstă de trei ani, a fost diagnosticată cu leucemie la finalul lunii mai. Din nefericire, Irene are și sindrom Down.

Fetiţa urmează tratament cu citostatice la Institutul Clinic Fundeni, unde este însoţită de mama sa. În funcţie de cum decurge situaţia medicală, este posibil să aibă nevoie de tratament de specialitate şi în străinătate, care ar necesita fonduri consistente.

Arhidiaconul Mihail Bucă slujește la Catedrala Patriarhală din 1997, este fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale și are cinci copii împreună cu soția sa, Daniela: Nicolae, Maria, Iustin, Anastasia și micuța Irene.

Donează şi tu!

Cei care sunt interesaţi să sprijine eforturile familiei de restabilire a sănătăţii fetiţei lor, au posibilitatea de a dona în următoarele conturi:

Banca: Banca Comercială Română (BCR)

Beneficiar: Constantin Irene Ecaterina

Cont RON: RO09RNCB0087171024460002

Cont EURO: RO79RNCB0087171024460003

Cont USD: RO52RNCB0087171024460004

Ribale Wehbé

Ribale Wehbé, în vârstă de 22 de ani, este originară din Liban, țară unde creștinii ortodocși sunt minoritari.

Are Licența în Educație muzicală și muzicologie de la Universitatea Antonină Baabda – Liban (2020) și Diploma de Muzică bizantină de la Școala de Muzică Bizantină a Arhiepiscopiei Atenei – Grecia (2021). Între timp, își continuă pregătirea în Muzică orientală, cântă la pian și la oud (instrument oriental pentru muzica arăbească). Când nu are concerte, predă Muzică bizantină și orientală.

„Nu mi-am propus să fiu celebră și nici nu mă văd astfel, dar sunt foarte recunoscătoare că îi ajut pe oameni să se roage. Iar scopul meu este să fac cât mai mulți oameni să cunoască muzica bizantină și frumusețea ei”, spunea artista într-un interviu anterior pentru Basilica.ro

Foto credit: Ribale Wehbé / Facebook

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente