Arhimandritul Paisie Teodorescu a fost ales vicar patriarhal

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie Teodorescu a fost ales în ședința Permanenței Consiliului Național Bisericesc, din data de 6 iunie 2014, în funcția de vicar patriarhal, informează „Ziarul Lumina”.

Având în vedere creșterea cerințelor de reprezentare ale Patriarhiei Române, dar și volumul și calitatea activităților desfășurate la nivelul Cabinetului patriarhal, s-a transformat postul de consilier patriarhal coordonator de la Cabinetul patriarhal în post de vicar patriarhal.

„Personal, această numire o privesc ca pe o ascultare! În Biserică trebuie să facem ascultare și să respectăm hotărârile autorității superioare în vederea păstrării bunei rânduieli. Totodată, această promovare este o mare onoare, care însă vine împreună cu o mare responsabilitate. Fiecare promovare, mai ales în Biserică, presupune o angajare mai intensă a lucrării, a responsabilităților. Responsabilitatea devine obligație de serviciu! A fi responsabil înseamnă a avea obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele dacă acel lucru nu s-a împlinit bine. În general, funcția sau ascultarea de vicar cam asta înseamnă: împlinirea unor lucrări încredințate, pentru că vicar este un cleric numit de chiriarh pentru a fi de ajutor în activitatea administrativă și canonică.

Mulțumesc Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru încrederea acordată și mă voi strădui să împlinesc această ascultare cu bucurie și multă credință în ajutorul lui Dumnezeu, Care pe cele slabe le întărește, iar pe cele cu lipsă le împlinește”, a declarat arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente