Arhimandritul Ciprian Grădinaru a primit Crucea Patriarhală

La slujba de resfințire a bisericii din satul natal, la a cărei renovare a avut o contribuție semnificativă, Arhimandritul Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale, a fost distins cu Crucea Patriarhală.

Slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul botoșănean Hlipiceni a fost oficiată joi de opt ierarhi. A urmat Liturghia, iar la final au fost acordate distincții celor care s-au implicat în restaurarea lăcașului de cult.

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a transmis mesajul Patriarhului Daniel, iar Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei i-a acordat Părintelui Ciprian Grădinaru cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române.

Sursă foto: Federovici Doina Elena / Facebook

Conferirea Crucii Patriarhale vine „ca o încununare a întregii activități pastorale, misionare și administrative”.

„În mod deosebit, felicităm pe Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, care a devenit unul dintre ctitorii bisericii din satul natal. Ca semn al preţuirii şi binecuvântării noastre, îi conferim Crucea Patriarhală pentru clerici, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române”, a transmis Patriarhul Daniel.

„Totodată, felicităm pe Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pe toţi credincioşii acestei parohii, pe părintele paroh, pe toţi donatorii şi ajutătorii acestui sfânt lăcaş, în frunte cu doamna Manuela Pătrăşcoiu (Director General al CNI), precum şi pe toţi clericii şi credincioşii prezenţi la acest eveniment sfânt şi solemn de spiritualitate creştină şi demnitate românească”.

Părintele Ciprian Grădinaru este și cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni.

Sursă foto: Federovici Doina Elena / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente