Arhim. Zaharia Zaharou este invitatul ASCOR la cea de-a doua conferință din Post

Arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex – Anglia va conferenţia luni, 19 aprilie 2021, la cea de-a doua conferinţă organizată de Asociaţia Studenţilor Creștini Ortodocşi Români (ASCOR) Bucureşti în Postul Mare 2021.

Evenimentul va avea loc online de la ora 20:30 şi va avea ca temă Postul Mare (The Great Lent).


Editura Basilica: Pecetea prezenței lui Hristos în inima omului, de Arhim. Zaharia Zaharou


„Părintele Zaharia Zaharou va încerca să aducă în rândul urmăritorilor esenţa stării pe care trebuie să o trăim în post şi înţelegerea profunzimii acestuia care se regăseşte în modelul de simplitate, libertate şi iubire pe care ni L-a oferit Hristos”, au transmis organizatorii.

Transmisiunea va fi în direct pe paginile de Facebook şi YouTube ASCOR Bucureşti și pe paginile de Facebook Trinitas TV, Agenția de știri Basilica și Doxologia.

Afişul evenimentului.

Arhim. Zaharia Zaharou

Este originar din Insula Cipru, primind încă din copilărie o educaţie creştin-ortodoxă de la familia sa. A studiat Chimia la Londra, însă, prin apropierea faţă de Sfântul Sofronie Saharov, care i-a fost duhovnic, şi prin descoperirea chemării sale, a renunţat la studii în schimbul trăirii unei vieţi simple şi curate, găsind în calea monahală o cale a comuniunii cu Dumnezeu. La îndemnul duhovnicului său, a urmat Teologia la Paris, lucrarea sa de doctorat fiind intitulată „Hristos, Calea şi Viaţa noastră”.

Mergând pe linia marilor duhovnici contemporani, modelul şi duhul Sfântului Siluan Athonitul a fost răspândit către ucenicii săi, printre care şi Sfântul Sofronie, duhovnicul Părintelui Zaharia. Părintele Zaharia a continuat lucrarea duhovnicească începută de Sfântul Sofronie la Mănăstirea Essex, Anglia, unde face misiune atât pentru creștinii din Anglia, cât și pentru toți cei care caută o oază de spiritualitate ortodoxă.

Citeşte şi: Arhim. Zaharia Zaharou: Pandemia ca ieșire în pustie – Hristos este cu noi și acolo, prin Numele Său

Sursa foto: Mănăstirea Sihăstria Putnei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente