Arhim. Timotei Bel a oferit primele declaraţii de la alegerea ca Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului

În primele declaraţii de la alegerea ca Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, arhim. Timotei Bel a mulţumit lui Dumnezeu, ierarhilor sinodali, precum şi Părintelui Patriarh pentru grija părintească.

„Cuvânt de mulţumire adresez Preafericirii Voastre Părinte Patriarh pentru dragostea şi purtarea de grijă pe care o aveţi faţă de Biserica Ortodoxă Română, faţă de fiii ei şi faţă de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului acolo unde cu voia lui Dumnezeu o să merg şi să slujesc alături de Preasfinţitul Părinte Iustin”, a spus arhim. Timotei Bel potrivit Radio Trinitas.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat și l-a încurajat pe noul arhiereu vicar în misiunea viitoare.

A fost apreciată activitatea de până acum şi avem speranţa că veţi continua şi intensifica activitatea viitoare sub îndrumarea şi ascultarea Chiriarhului, a Preasfinţitului Părinte Iustin, şi tot ceea ce faceţi acolo să fie spre slava lui Dumnezeu şi binele Bisericii noastre, a spus Preafericirea Sa.

Arhim. Timotei Bel s-a născut în localitatea Rohia, județul Maramureș,  în data de 13 ianuarie 1974.

A depus voturile monahale la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotonit ieromonah în anul 2005.  Din anul 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Din anul 2006 este doctor în Teologie – Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic.

Foto credit: Mihnea Păduraru/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente