Arhim. Teofil Tia este noul decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

Arhim. Teofil Tia a fost desemnat joi, 16 aprilie 2020, în funcția de Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în urma unui concurs organizat de Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Arhim. Teofil Tia are 48 de ani, este profesor universitar, doctor în teologie și titularul Catedrei de Pastorală (Teologie Pastorală, Psihologie Pastorală, Sociologie Pastorală, Pedagogie Pastorală, Psihoterapie și Antropologie Pastorală) a facultății, iar din 2018 conduce Școala Doctorală „Isidor Todoran” a acesteia.

Senatorul studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, Alexandru Lazăr, i-a transmis felicitări noului decan pe pagina de Facebook a Consiliului Studenților Facultății de Teologie Ortodoxă (CSFTO): „Îi dorim un mandat plin de realizări și îl asigurăm de implicarea noastră în buna desfășurare a tuturor activităților facultății”.

Alexandru Lazăr a transmis și un gând de recunoștință pentru cel care și-a încheiat al doilea mandat la cârma facultății, Părintele Vasile Stanciu: „Ne-a insuflat mereu sentimentul că trebuie să rămânem o familie unită și că între noi nu trebuie să fie o competiție, ci o împreună ̵ lucrare prin activarea darurilor primite de la Dumnezeu, spre folosul facultății și al societății”.

Părintele Teofil (Cristian) Tia s-a născut la Ocna Mureș, în județul Alba, și a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu, a urmat studii de master la Faculta di Teologia dell Italia Settentrionale, Milano, cu sediul la Padova, iar din 2000 este doctor în Teologie Dogmatică, avându-l îndrumător pe pr. prof. univ. dr. Ion Bria.

Noul decan este slujitor la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca și duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din acest oraș. Proiectul său de program managerial și biografia completă pot fi descărcate de AICI.

Foto: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente