Arhim. Serafim Grigoraș este noul stareț al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Părintele Arhimandrit Serafim Grigoraș de la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost hirotesit stareț într-o ceremonie desfășurată marți la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

La eveniment au fost prezenți Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna, și Părintele Arhimandrit Nectarie Clinci, Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.

„La ceas de vecernie și la început de nou an bisericesc, se face un nou început și pentru această venerabilă mănăstire, loc de alinare pentru atâtea suflete de creștini”, a spus Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul.

„Nu este un act doar administrativ ce s-a împlinit astăzi. Părintele Serafim primește, alături de o decizie de numire, har și putere de la Dumnezeu pentru a împlini această slujire în Biserică, anume aceea de a povățui obștea acestei mănăstiri”, a adăugat episcopul vicar.

Ierarhul i-a urat noului stareț o activitate rodnică sub ocrotirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Originar din Eșanca, județul Botoșani, Părintele Arhimandrit Serafim Grigoraș a intrat în monahism în anul 1987 la Mănăstirea Putna. Între anii 1990-2020 a fost slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași, iar în 2017 a fost ridicat la rangul de arhimandrit. Este unul dintre ctitorii Mănăstirii Sfânta Treime din localitatea natală.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente