Arhim. Nikodimos Kabarnos şi grupul psaltic Tronos vor concerta la Ateneul Român

Renumitul protopsalt arhim. Nikodimos Kabarnos va susţine un concert de Crăciun duminică, 22 decembrie, de la ora 18:30, în sala Ateneului Român din capitală.

Nikodimos Kabarnos va fi însoţit la Bucureşti de trei muzicieni greci consacraţi: Ioannis Athanasiou, Georgios Romyliotis şi Ioannis Moustakas.

Alături de marele protopsalt, pe scena Ateneului va urca grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române dirijat de arhid. Mihail Bucă.

Evenimentul este organizat de World Clinic cu sprijinul Patriarhiei Române şi al Bisericii „Miron Patriarhul” din capitală.

„Decorat de UNESCO cu Medalia de Aur, Ordinul Alexandru cel Mare şi diploma de onoare pentru servicii sociale şi pentru contribuţii speciale aduse artei prin promovarea muzicii bizantine, arhimandritul Nikodimos Kabarnos va prezenta la Bucureşti o suită de compoziţii proprii şi imnuri bizantine”, anunţă organizatorii.

Nikodimos Kabarnos

Născut în Mytilene, pe Insula Lesbos, Nikodimos Kabarnos a studiat prima data muzica bizantină cu profesorul Yorgos Mihalelis.

A urmat cursurile Școlii Superioare Bisericești și ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Atena, precum și pe ale Școlii Tehnice din Kefalonia, unde a studiat tehnologia sunetului și a instrumentelor muzicale, însușindu-și cunoştințe legate de sunet, armonie și compoziție.


„Muzica bizantină aduce bucuria întâlnirii cu Dumnezeu. Pe Hristos Îl găsesti în Biserică prin muzică, dar şi prin tăcere, când acestea două ajung să fie într-o armonie”.

– Nikodimos Kabarnos


Este doctor în comunicare socială al Universităţii Pontificale Gregoriene din Roma.

La vârsta de 20 de ani a îmbrățișat viața monahală. A fost hirotonit ierodiacon la 24 ianuarie 2007 şi ieromonah la 2 februarie 2007, în aceeași zi fiind ridicat la rangul de arhimandrit.

În prezent, slujește ca preot în Arhiepiscopia Atenei.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente