Arhim. Dimitrie Cobzaru la Nicula: „Să alergăm mereu spre ajutor la Maica Domnului!”

Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului i-a sfătuit pe credincioşii prezenţi în ajunul sărbătorii hramului la Mănăstirea Nicula să alerge spre ajutor la Maica Domnului în fiecare încercare a vieţii lor. 

De asemenea, în omilia rostită la finalul Sfintei Liturghii din 14 august, părintele arhimandrit a semnalat că „Dumnezeu este într-o continuă mișcare”, fapt pentru care şi noi oamenii,  care „nu suntem ființe statice, ci creaţi după chipul lui Dumnezeu, trebuie să fim într-o continuă devenire”.

„Trebuie să ne dorim ca Dumnezeu să miște în sufletele, în viața și în ființa noastră”, a îndemnat părintele Dimitrie.

Mănăstirea din localitatea clujeană Nicula își va serba hramul miercuri, 15 august 2018, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, ocazie cu care zeci de mii de credincioşi din toată țara își îndreaptă în aceste zile pașii spre așezământul monahal.

Ajunul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, marţi, 14 august 2018, a debutat la Mănăstirea Nicula cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți și diaconi, informează Radio Renaşterea.

Soborul a fost condus de arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

„La Nicula colo-n deal”

Tot marţi, de la ora 12.00, a avut loc tradiţionalul pelerinaj pe jos, intitulat „La Nicula colo-n deal”, din Gherla spre Mănăstirea Nicula.

Procesiunea a fost condusă de Mitropolitul Andrei și a debutat cu un moment de rugăciune, după care, în sunet de toacă și cântări, s-a pornit pe următorul traseu: Biserica Sfântul Nicolae – Str. Avram Iancu – Autogară – Str. Liviu Rebreanu – Nicula Sat – Mănăstirea Nicula.

Spre deosebire de anii trecuți a avut loc un scurt moment de rugăciune la intrarea, din strada Liviu Rebreanu, în incinta Mănăstirii Sfinții 40 de Mucenici, Memorialul Gherla.

Liturghie arhierească de hram 

Miercuri, în ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Hama, și Preasfințitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente