Arhim. Arsenie Voaideș de la Mănăstirea Berzunţi a fost înmormântat | IPS Ioachim: „Un monah activ despre care s-ar putea scrie pagini întregi de filocalie și apoftegme spirituale”

Stareţul Mănăstirii Schimbarea la Faţă – Sfântul Sava de la Berzunţi, Părintele Arhimandrit Arsenie Voaideș, a fost condus marţi pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a fost oficiată de IPS Ioachim care a elogiat personalitatea renumitului duhovnic al Moldovei.

Alături de ierarh, au fost peste o sută de preoți și câteva mii de credincioși care au ținut să-l conducă pe ultimul drum pe părintele Arsenie filantropul, cum l-a numit chiriarhul Romanului şi Bacăului, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Miile de suflete prezente la mănăstire aveau, fiecare, o poveste minunată din care făcea parte și părintele. Că era vorba de un ajutor financiar sau unul material, de un sfat bun, o rugăciune rostită la moment de cumpănă, o încurajare la o clipă de cădere, un zâmbet la o întristare a sufletului. Toate acestea s-au întâmplat pentru că arhimandritul Arsenie a știut de-a lungul celor peste patru decenii de călugărie să facă simțită iubirea lui Hristos tuturor celor care au dorit să-L cunoască.

În biserica așezământului monahal, pe care Arhimandritul Arsenie Voaideș l-a refăcut din temelie, s-au regăsit în rugăciune, alături de ierarh, părinți stareți veniți de la mănăstiri și schituri din toată Moldova, precum şi numeroase măicuțe și călugări din toată Mitropolia Moldovei și Bucovinei, reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, pelerini și credincioși.

La final, Arhiepiscopul Ioachim a rememorat pentru cei prezenți câteva momente din viața părintelui Arsenie Voaideș.

‘A fost un om care, de-a lungul vieții, s-a uitat pe sine și a făcut totul pentru alții. A fost un monah activ despre care s-ar putea scrie pagini întregi de filocalie și apoftegme spirituale. Tăicuța Arsenie a plecat într-o tăcere neobișnuită, el, cel căruia îi plăcea să fie înconjurat de oameni; el, cel căruia îi plăcea să fie în mijlocul mulțimilor și să-L facă prezent pe Hristos tuturor! El, cel care a ctitorit biserici în sate și cătune uitate de lume și catedrale în sufletele oamenilor’, a spus Părintele Arhiepiscop.

Părintele Arhimandrit Arsenie Voaideș a fost înhumat în cimitirul Mănăstirii Berzunţi.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente