Arhiereul-vicar al Italiei a sfințit iconostasul Parohiei Pistoia

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a sfințit duminică iconostasul bisericii parohiale „Sf. M. Mc. Mina” din localitatea italiană Pistoia, provincia Toscana.

Arhiereu-vicar al Episcopiei Italiei a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările de înfrumusețare a lăcașului de cult realizate în cei șapte ani de existență a parohiei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a precizat că „Ne aflăm la o lună după prăznuirea celui de-al șaptelea hram al Parohiei din Pistoia, iar, pe lângă acest moment aniversar, sărbătorim trei lucruri: pilda celor poftiți la Cină, Duminica Drepților și a Prorocilor care au premers Nașterii Domnului în lume și pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni”, a spus ierarhul.

„Toate acestea ne îndeamnă să ne pregătim cu și mai mare atenție spre a-L primi în inima noastră pe Hristos Cel întrupat și ne invită să lepădăm toată grija cea lumească și să răspundem întotdeauna pozitiv la invitația pe care Domnul ne-o face de a participa la Cina Sa.”

În semn de prețuire pentru întreaga activitate, ierarhul l-a hirotesit întru iconom pe Părintele Paroh Gabriel Dumitru, iar Consiliului și Comitetului Parohial le-a acordat o Gramată Episcopală.

Prima vizită pastorală a unui ierarh în Parohia din Pistoia s-a încheiat cu un concert de colinde în interpretarea copiilor și credincioșilor comunității.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente