Arhiepiscopul Varsanufie: „Este o mare binecuvântare ca Brâul Maicii Domnului să fie cinstit în ținuturile Olteniei de sub munte”

Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului și-a exprimat duminică bucuria sosirii Brâului Maicii Domnului la biserica filie a Parohiei Romanești, cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din satul Pleşeşti, comuna Roșiile.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în timpul căreia numeroși credincioși s-au rugat împreună cu arhipăstorul lor, scrie site-ul oficial a Eparhiei.

În timpul omiliei rostite, Părintele Arhiepiscop a explicat că Brâul Maicii Domnului, din care un fragment se păstrează şi la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, „este un odor de mare preț rămas de la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cea care i-a spus Apostolului Ioan înainte de a se muta din viața aceasta trecătoare ca hainele sale să fie împărțite la două femei sărace din Ierusalim”.

Arhiepiscopul le-a vorbit credincioșilor despre vindecările săvârșite în țara noastră în timpul pelerinajului și al procesiunii cu Brâul Maicii Domnului, dar și faptul că Maica Domnului rămâne pururea rugătoare și mijlocitoare a noastră înaintea lui Dumnezeu.

„Aflându-se de minunile săvârșite în localitățile în care Brâul Maicii Domnului era așezat spre cinstire,  a fost adus la anul 1813 și în Țara Românească, în timpul unei epidemii de ciumă care a încetat odată cu aducerea Brâului și purtarea sa în procesiune”.

„Maica Domnului este cel mai mare mijlocitor pe care îl avem înaintea lui Dumnezeu. Nu este nici un sfânt care să aibă atâta îndrăznire să mijlocească pentru noi, pentru vindecarea trupească și sufletească și, mai ales, pentru mântuirea sufletelor noastre, așa cum o face Maica Domnului”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Potrivit ierarhului, „sunt foarte multe minunile pe care Maica Domnului le face și nu este om care să-i ceară ajutorul și să rămână nemângâiat, să rămână fără răspuns”.

„Să o rugăm pe Maica Domnului să  mijlocească pentru fiecare dintre noi, să Îl roage pe Mântuitorul Hristos să ne dăruiască sănătate sufletului și trupului, să ne ajute pe fiecare dintre noi să facem roade de pocăință pentru a câștiga împărăția lui Dumnezeu”, a fost îndemnul final al Arhiepiscopului Râmnicului.

Foto Credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Ziua Colegiului Național Sfântul Sava

Elevii și profesorii prestigioasei instituții de învățământ, Colegiul Național Sfântul Sava, au serbat ziua liceului, vineri, 3 decembrie 2021, în contextul apropierii sărbătorii Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit (5 decembrie). Sărbătoarea a debutat cu o…