Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat o slujbă de pomenire pentru actorii trecuți la Domnul

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat vineri, 14 decembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, o slujbă de pomenire pentru toți cei care și-au dedicat activitatea scenei și filmului și au trecut la Domnul.

Slujba a fost ocazionată de prăznuirea Sfântului Mucenic Filimon, ocrotitorul actorilor.

„Sfântul Mucenic Filimon era de credință elin și cu meșteșugul comediant însă a fost convertit la creștinism, murind ca martir în timpul împăratului Dioclețian”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul, a vorbit celor prezenți despre misiunea actuală a părintelui Valerian, fostul actor Dragoș Pâslaru, starețul Mănăstirii Sfântul Filimon:

„Părintele Valerian, după ce a învățat cuvintele artei prin care a adus bucurie în sufletele multor oameni, rostește acum cuvintele care ne pregătesc spre deplina noastră împărtășire de Hristos-Cuvântul. Acesta din urmă este și singurul Care ne descoperă adevăratul înțeles al cuvintelor”.

La slujbă au fost prezenți actori din Trupa de teatru Constantin Popian a Arhiepiscopiei Râmnicului și alți actori din Râmnicu Vâlcea și din București.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente