Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat o slujbă de pomenire pentru actorii trecuți la Domnul

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat vineri, 14 decembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, o slujbă de pomenire pentru toți cei care și-au dedicat activitatea scenei și filmului și au trecut la Domnul.

Slujba a fost ocazionată de prăznuirea Sfântului Mucenic Filimon, ocrotitorul actorilor.

„Sfântul Mucenic Filimon era de credință elin și cu meșteșugul comediant însă a fost convertit la creștinism, murind ca martir în timpul împăratului Dioclețian”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul, a vorbit celor prezenți despre misiunea actuală a părintelui Valerian, fostul actor Dragoș Pâslaru, starețul Mănăstirii Sfântul Filimon:

„Părintele Valerian, după ce a învățat cuvintele artei prin care a adus bucurie în sufletele multor oameni, rostește acum cuvintele care ne pregătesc spre deplina noastră împărtășire de Hristos-Cuvântul. Acesta din urmă este și singurul Care ne descoperă adevăratul înțeles al cuvintelor”.

La slujbă au fost prezenți actori din Trupa de teatru Constantin Popian a Arhiepiscopiei Râmnicului și alți actori din Râmnicu Vâlcea și din București.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…