Arhiepiscopul Varsanufie a binecuvântat pelerinajul cercetașilor vâlceni la mănăstirile din eparhie

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat joi pe cercetașii vâlceni care participă la pelerinajul „Drumul Mănăstirilor”, în perioada 16 -21 iulie.

Pelerinajul a început la Mănăstirea Stânișoara de unde tinerii pelerini vor merge, timp de șase zile, la mănăstirile: Turnu, Cozia, Comanca, Bradu, Iezer, Pahomie, Pătrunsa, Arnota, Bistrița, Hurezi, Vârful lui Roman.

Înainte de plecare, IPS Varsanufie a rostit rugăciuni pentru călătorie și a oferit fiecărui participant câte un „Carnet de pelerin”, notează Arhiepiscopia Râmnicului.

Sursă foto: Facebook. ©Cercetaşii României – Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea

Recomandarea ierarhului către cercetași a fost să încerce să descopere iubirea pentru Dumnezeu și pentru semeni.

„În acest pelerinaj veți călători pe potecile pe care sihaștrii mergeau de la o mănăstire la alta, păstrând în inima lor rugăciunea curată către Dumnezeu. Aceștia au devenit vase alese ale Duhului Sfânt și pururea rugători înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru neamul românesc. De aceea, timpul petrecut în această călătorie trebuie să devină o comoară vie în care să descoperiți iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele”, a fost sfatul Înaltpreasfinției Sale.

©Arhiepiscopia Râmnicului

Vineri seară, cercetașii vâlceni au campat în apropierea Schitului Iezer. Pelerinii fac parte din Centrul „Mircea cel Bătrân”, filială din Râmnicu-Vâlcea a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”.

Vâlcea este județul din România cu cele mai multe mănăstiri.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente