Arhiepiscopul Timotei recomandă „îngrijire împotriva îngrijorării”

În predica rostită duminică la Arăneag, județul Arad, IPS Timotei a recomandat ,,Îngrijire împotriva îngrijorării” în viața personală și colectivă. 

Reflectând asupra textelor scripturistice citite la Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Timotei al Aradului a spus că mereu trebuie să aibă întâietate cele sufletești în fața celor materiale.

Totodată, ierarhul a explicat că îngrijirea trebuie să rămână un îndemn permanent în mintea credinciosului, îngrijorarea însă, trebuie îndepărtată, având în vedere lucrarea providenței divine care păzește întreaga creație de distrugere, călăuzind-o mereu spre mai bine.

„Se cuvine, deci, ca mereu credinciosul să se îngrijească de cele trebuitoare, hrană, haină și adăpost, înțelegând prin cea din urmă grija față de mediul înconjurător și să nu se neliniștească în privința lipsirii vreuneia, având certitudinea că Dumnezeu poartă grija întregii creații”.

Arhiepiscopul Timotei s-a aflat duminică la Arăneag pentru a binecuvânta lucrările efectuate la biserica și casa parohială a comunității.

 

©Arhiepiscopia Aradului

După plecarea din Arăneag, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, însoțit de protopopul locului, a vizitat Parohia Drauț.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…