Arhiepiscopul Teofil Herineanu pomenit la Cluj. Au trecut 24 de ani de la trecerea sa la cele veşnice

Arhiepiscopul Teofil Herineanu

Sute de clujeni s-au rugat duminică, 6 noiembrie 2016, la Catedrala Mitropolitană, pentru sufletul primului Arhiepiscop al Clujului, Teofil Herineanu, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit, în data de 3 noiembrie, 24 de ani, informează Radio Renaşterea.

Întru pomenirea Arhiepiscopului Teofil Herineanu la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de preoții slujitori ai catedralei, a oficiat o slujbă de parastas.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Andrei, pornind de la pericopa evanghelică a învierii fiicei lui Iair, a vorbit despre importanța rugăciunii pentru cei adormiți, îndemnându-i totodată pe clujeni să trăiască frumos, în perspectiva vieții veșnice.

***

Vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu s-a născut la 11 noiembrie 1909, în localitatea Arcalia din județul Bistrița-Năsăud. În scaunul eparhial de la Cluj a fost ales în 1957, iar în timpul arhipăstoririi sale, Episcopia Clujului a fost ridicată la rang de arhiepiscopie. Teofil Herineanu a trecut la cele veșnice în 3 noiembrie 1992 și a fost înmormântat în cripta aflată în subsolul Catedralei din Cluj-Napoca. A rămas în amintirea clericilor și credincioșilor clujeni ca un ierarh iubitor, care și-a dedicat viața rugăciunii și ajutorării semenilor.

 

Comentarii Facebook


Știri recente