Arhiepiscopul Teofil Herineanu a fost comemorat la Cluj: Era omul rugăciunii și al milosteniei

Mitropolitul Andrei al Clujului a evidențiat duminică la slujba de pomenire pentru Arhiepiscopul Teofil Herineanu cele două mari calități prin care ierarhul a rămas în memoria credincioșilor clujeni.

„Două virtuți mari au strălucit în viața acestui slujitor al lui Dumnezeu. Pe de o parte, era omul rugăciunii, iar pe de altă parte era omul milosteniei”, a spus Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Parastasul oficiat în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca a fost prilejuit de împlinirea a 27 de ani de la trecerea ierarhului la cele veșnice, informează Mitropolia Clujului.

După ceremonialul religios a fost rostită rugăciune la mormântul său aflat în cripta de la demisolul Catedralei Mitropolitane,.

Acolo se află necropola ierarhilor eparhiei Clujului, unde sunt înmormântați atât Episcopul Nicolae Ivan, cât şi Mitropolitul Bartolomeu.

Vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu s-a născut în 11 noiembrie 1909, în localitatea Arcalia din județul Bistrița-Năsăud.

În scaunul eparhial de la Cluj a fost ales în 1957, iar în timpul său Episcopia Clujului a fost ridicată la rang de arhiepiscopie.

Teofil Herineanu a trecut la cele veșnice în data de 3 noiembrie 1992.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente