Arhiepiscopul Târgoviştei: Sf. Nifon este lumină în ceaţa lumii contemporane

„Sfântul Ierarh Nifon, ca toţi sfinţii, este lumină în ceaţa lumii contemporane”, a afirmat Arhiepiscopul Târgoviştei în ziua de cinstire a sfântului ocrotitor al Eparhiei.

„El este primul sfânt canonizat pe pământul românesc; în 1517 a fost canonizat de Patriarhul Teolipt I al Constantinopolului la Mănăstirea Curtea de Argeş”, a mai spus IPS Nifon.

La Sfânta Liturghie oficiată miercuri la Mănăstirea Stelea cu participarea multor credincioşi, ierarhul a vorbit despre sfinţenie şi menirea sfinţilor.

„Aspiraţia către sfinţenie aparţine fiecărui creştin botezat. Fiecare creştin trebuie să se roage la Dumnezeu pentru ca gândurile, cuvintele, faptele, viaţa lui să fie sfinte. Atunci când aspirăm la aceste lucruri cinstim cu adevărat pe sfinţii care ne adună împreună”.

„Sfinţii sunt cei care dau perspectiva sensului adevărat al vieţii, pentru că lumea contemporană are nevoie astăzi de o reînnoire a sensului autentic al comuniunii, dialogului, al solidarităţii frăţeşti creştine”.

Arhiepiscopul Târgoviştei a mai subliniat că doctrina esenţială creştină este aceea a luminii şi iubirii dumnezeieşti.

Iar „iubirea dumnezeiască este însuşită de fiecare om care a primit botezul Domnului nostru Iisus Hristos”.

Festivităţile dedicate sfântului ocrotitor al eparhiei au fost deschise marţi cu „Pelerinajul tinerilor”, care a avut loc pe traseul Catedrala Arhiepiscopală – statuia Sfinţilor Brâncoveni din Centrul Vechi – Mănăstirea Stelea.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, rostul acestor pelerinaje de sfinţi este „să ne facă solidari cu Dumnezeu şi unii cu alţii să ne bucurăm întru bucuria Duhului Sfânt. Aceasta este menirea sfinţilor”.

„De aceea, Sfântul Nifon ne-a unit să fim una în mărturisirea luminii lui Dumnezeu care înseamnă tot ceea ce este frumos, drept şi bun”, a spus Arhiepiscopul Târgoviştei.

Foto credit: captură video Facebook / Arhiepiscopia Târgoviştei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente