Arhiepiscopul Romanului a sfințit capela unui centru social care găzduiește 20 de copii

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului a sfințit joi capela Așezământului „Maria Bronx” din localitatea băcăuană Lilieci. În complexul rezidențial sunt îngrijiți 20 de copii.

Lăcașul de cult poartă hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, „Sfântul Apostol Andrei” și „Sfântul Daniil Sihastrul”.

Capela a fost ctitorită de Daniel Zodian, președintele Asociației Bronx People, care a primit din partea Înaltpeasfințitului Părinte Ioachim, distincția „Episcop Melchisedec”, clasa a treia.

Președintele asociației a oferit ierarhului o icoană cu reprezentarea Maica Domnului pictată de copiii din așezământ.

La slujba de sfințire a participat și Adrian Brînză, Comandantul Comandamentului comunicațiilor și informaticii din cadrul MApN. Comandantul a oferit Arhiepiscopului Iochim „cu prilejul zilei naționale a României și în  virtutea bunei relații dintre Armată și Biserică, Emblema de Onoare a Comunicațiilor și Informaticii cea mai înaltă distincției pentru persoane civile”, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În anul 2019, Asociația Bronx People a deschis Centrul Familial „Maria Bronx”, orfelinat în care astăzi locuiesc de 20 de copii și tineri. Aceștia au rezultate deosebite la învățătură, sunt bursieri și se implică în programe sociale care ajută alți tineri cu o situație socială dificilă.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…