Arhiepiscopul Râmnicului: Nu este greu să-ți înfrânezi limba ca să nu mai vorbească rău

„Nu este greu să-ți înfrânezi limba ca să nu mai vorbească rău, să-ți înfrânezi trupul, neîmbuibându-l cu mâncare, nu este greu să aduci sufletul tău ofrandă iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu”, a spus duminică Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului.

Ierarhul a lansat îndemnurile cu prilejul sfinţirii bisericii Mănăstirii „Sfântul Ierarh Nectarie” din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

Părintele Arhiepiscop a reflectat la învăţăturile cuprinse în textul biblic duminical şi a subliniat că „Dumnezeu vrea ca niciuna dintre făpturile Sale să nu se piardă, ci să dobândească viața cea veșnică”.

„Viața Sa a pus-o Dumnezeu pentru mântuirea noastră. De aceea, noi cei care vrem să viețuim cu El veșnic, trebuie să împlinim poruncile Lui. Și nu este greu să le împlinești, așa cum Domnul Hristos spune: «Căci jugul Meu este bun, iar povara Mea este uşoară (Matei 11:30), a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Tot în 9 septembrie au fost pomeniţi şi Sfinții Părinți Ioachim și Ana pe care ierarhul i-a recomandat ca exemplu pentru familia cotidiană.

„Părinții să se roage mereu pentru a avea copii buni. Să se roage cu răbdare și nădejde așa cum Sfinții Părinți Ioachim și Ana au făcut-o, iar rugăciunile lor, lacrimile lor  nu vor rămâne neascultate”.

„Avem nevoie în societatea noastră de copii buni, cu frică de Dumnezeu, care să ducă mai departe moștenirea aceasta pe care părinții lor le-o lasă, și anume, dreapta credință”, a explicat Arhiepiscopul Varsanufie.

În semn de mulțumire și apreciere pentru jertfa ctitorilor mănăstirii, Arhiepiscopul Râmnicului le-a oferit cea mai înaltă disticție a Arhiepiscopiei Râmnicului: Crucea Râmnicului.

Foto Credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente