Arhiepiscopul Pimen: Trebuie să alergăm la scaunul de spovedanie cât mai des

În omilia sa din 7 octombrie 2018 de la Parohia Gemenea Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a îndemnat credincioșii „să alerge cât mai des la scaunul de spovedanie” pentru ca să fie pregătiți mereu pentru Împărăția cerurilor.

Ierarhul a continuat spunând că mai ales tinerii ar trebuie să se spovedească „pentru că la tinerețe omul este asaltat de multe gânduri, vorbe și fapte păcătoase”.

În predica sa, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a explicat celor prezenți înțelesurile pericopei învierii fiului văduvei din Nain.

„Omul se naște, crește și moare la sorocul rânduit de Dumnezeu. Știm lucrul acesta și trebuie să știm mai bine că vom da seamă de faptele noastre pe care le-am făcut, pentru cele bune vom lua răsplata, iar pentru celelalte pedeapsa” a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Arhiepiscopul Sucevei a evidențiat că noi toți „știm că vom muri dar nu știm când, de ceea trebuie să fim pregătiți în tot ceasul în toată ziua și în tot timpul”

Să fim pregătiți pentru sfârșitul vieții noastre ca să  fie creștinesc ca sa dăm răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată a lui Dumnezeu.

Prezența Înaltpreasfințitului Părinte Pimen în comuna Stulpicani, jud. Suceava, a fost prilejuită de sfințirea unei anexe a ansamblului parohial care va servi activităților sociale desfășurate de credincioși.

Atât la Sfânt Liturghie cât și la slujba de sfințire au fost prezenți invitați de onoare și preoți din parohiile învecinate, clerici din Ucraina, Bucovina de Nord și Chişinău.

Părintele paroh, Iulian Ordinschi, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

Biserica Parohiei Gemenea este o construcție de zid, pe temelie de piatră, și are o vechime de 144 de ani, piatra de temelie fiind așezată în anul 1874.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Comentarii Facebook


Știri recente