Arhiepiscopul Pimen: Să alergăm cât mai des la Sfânta Taină a Spovedaniei

În predica rostită duminică la Mănăstirea Orata, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a spus credincioșilor că trebuie „să alergăm cât mai des la Sfânta Taină a Spovedaniei, iar pentru aceasta se cere post, rugăciune și faptele de milostenie”.

În data de 15 iulie 2018, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mare a Mănăstirii Orata din județul Suceava.

În cuvântul său, ierarhul a remarcat faptul că „bolile și suferințele vin în noi, fie pentru că suntem păcătoși și nu ne spovedim, fie pentru că Dumnezeu îngăduie o suferință ca să ne aducem mai bine aminte de El, împlinind poruncile Lui”.

„Trebuie să ne îngrijim, să ne curățim de păcatele noastre care sunt boli atât pentru trup cât și pentru suflet”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Dacă te stăpânește un păcat, te stăpânește și păcatul mândriei, pentru că atunci când cugetul tainic, conștiința, îți spune să mergi la spovedanie, tu fiind mândru nu vrei să te smerești în fața lui Dumnezeu.

Arhiepiscopul Pimen a evidențiat faptul că „în scaunul de spovedanie ne mărturisim în fața lui Dumnezeu care este prezent în chip nevăzut”, iar pentru a ne putea spovedi ne trebuie rugăciune, deoarece prin ea „Îl înțelegem și îl sfințim pe Dumnezeu pe măsura nevoilor noastre sufletești”.

De asemenea, ierarhul a vorbit și despre Sfinții Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic și despre învățătura ortodoxă stabilită la acest conciliu.

În cadrul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a hirotonit un preot și un diacon.

Istoricul mănăstirii

Mănăstirea Orata este ctitoria unui localnic din Botuş, care a fost și călugărit ulterior.

Lucrările au început în anul 1950, iar sfințirea a avut loc în data de 26
septembrie 1954.

După ce a fost desființată în timpul regimului comunist, a fost redeschisă ca mănăstire din anul 1990, urmând ca din 1994 să devină mănăstire de maici.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente