Arhiepiscopul Pimen al Sucevei a sfințit catedrala din Fălticeni

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților împreună cu Episcopul vicar Damaschin Dorneanul au sfințit duminică catedrala din Fălticeni.

După slujba de sfințire ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie pe esplanada din fața catedralei.

În predica sa Arhiepiscopul Pimen a vorbit credincioșilor despre împărtășirea cu harul Duhului Sfânt:

„În măsura în care ne împărtășim cu harul Sfântului Duh prin mijlocirea Sfintelor Taine, în măsura în care ne străduim să împlinim poruncile Mântuitorului Iisus Hristos, în acea măsura cu harul lui Dumnezeu devenim și noi cetățeni ai Împărăției lui Dumnezeu”.

Făcând apoi referire la textul scripturistic citit duminică, Ierarhul a spus că Sfântul Apostol Pavel a descris „pe scurt câte au pătimit sfinții de-a lungul veacurilor, fel de fel de chinuri mărturisind pe Dumnezeu și credința cea adevărată”.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Gheorghe Coman a fost prezent la sfințirea catedralei și a afirmat că este onorat că a putut „sprijini construcția acestui edificiu”.

Totodată, „sunt convins că va deveni în cel mai scurt timp un simbol al Municipiului Fălticeni  odată cu finalizarea clădirii”, a spus primarul orașului, portivit trinisat TV.

Sfințirea catedrala cu hramul „Învierea Domnului” a fost așteptată de comunitatea de credincioși care a depus eforturi pentru construirea ei încă din 1990.

O etapă importantă a fost marcată în 1997 când prin contribuția enoriașilor a fost ridicată capela în care s-a slujit până în prezent.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei

Comentarii Facebook


Știri recente