Arhiepiscopul Pimen al Sucevei a liturghisit la hramul catedralei din Gura Humorului

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat Sfânta Liturghie, în duminica Tuturor Sfinților, la Catedrala din Gura Humorului cu ocazia celui de-al doilea hram al lăcașului de cult.

În predica sa, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei a vorbit credincioșilor despre înțelesul pământului strămoșesc și despre înaintașii noștri care au păstrat dreapta credință.

Ierarhul a subliniat că aceștia au rămas statornici pe pământul lor și „au luptat pentru apărarea credinței, a felului de viață și pentru glia străbună, legați sufletește de pământ cu multă înțelepciune”.

Înaltpreasfinția Sa a explicat această legătură puternică dintre pământ și înaintașii noștri prin faptul că pământul era prețuit nu pentru roade”, ci pentru că „era moștenire de la tata, mama, bunici, moșii și strămoșii noștri”.

Acesta a fost și acesta este înțelesul pământului nostru strămoșesc pentru care srămoșii noștrii s-au luptat cu prețul vieții lor, a spus Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, potrivit Trinitas TV.

La slujbă au participat atât credincioși din localitate și împrejurimi, cât şi oficialiţăti locale şi judeţene.

La final, comunitatea parohială a oferit celor prezenți peste 600 de pachete cu hrană.

Istoricul catedralei

Construirea Catedralei din Gura Humorului a durat 20 de ani, incluzând aici şi perioada în care s-au făcut demersuri pentru obţinerea locului de construcţie pentru lăcaşul de cult.

Crucea şi locul catedralei au fost sfinţite în decembrie 1991 de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, iar târnosirea lăcaşului de cult a avut loc în 21 august 2011 de Patriarhul Daniel.

Situată în centrul oraşului, are lungimea de 46 de m, lăţimea de 26m şi înălţimea de 53m.

Capacitatea totală este de 2500 de persoane.

Foto credit: Episcopia Sucevei și Rădauților

 

Comentarii Facebook


Știri recente