Arhiepiscopul Mirelor Lichiei prăznuit la Maia, Ialomița

Cu ocazia hramului celor două biserici din localitatea Maia, părintele protopopo Bogdan-Ionuț Stancu, a fost prezent la slujba parastasului ctitorilor. După oficierea Sfintei Liturghii, la Biserica Sfântul Nicolae – Maia Catargi, de către părintele paroh Sebastian Tudor, a avut loc slujba de comemorare a familiei Barbu Catargiu, în fața criptei ctitorului. La momentul predicii, părintele protopop a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii înaintașilor noștrii amintind și despre viața Sfântului Ierarh Nicolae.

La final, părintele paroh de la Parohia Maia Catargi, Sebastian Tudor a mulțumit tuturor celor prezenți pentru bucuria comuniunii și i-a invitat la agapa organizată împreună cu comitetul parohial.

La ora 12.00 grupul de cateheză de la Parohia Maia, condus de părintele paroh Silviu Ștefan a susținut o sceneta de teatru și a interpretat colinde la Căminul Cultural din localitatea Maia. Părintele protopop i-a felicitat pe copiii care au încântat auditoriul, dar și pe organizatori și ostenitori pentru acțiunea realizată.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…