Arhiepiscopul Irineu şi zeci de preoţi din Eparhia Alba Iuliei au donat sânge

Arhiepiscopul Irineu şi zeci de preoţi din Eparhia Alba Iuliei au donat luni sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureș.

Cei 90 de preoţi din protopopiatele Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni au donat sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează viața”.

Arhiepiscopul Alba Iuliei a încurajat organizarea unor astfel de acţiuni care au ca scop ajutorarea semenilor şi a prezentat beneficiile:

„Noi, creștinii, ne gândim adeseori că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost atârnat pe crucea Golgotei, sângele curgându-I din corp la picioarele Sale. Sângele Domnului a fost prețul imens pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră. Cunoscând această realitate, nu putem să fim indiferenți față de suferința semenilor noștri”.

„Donând sânge, îi putem ajuta pe bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. Așa Îl urmăm pe Divinul Răscumpărător, conștienți că noi avem o viață nouă numai prin sângele prețios al lui Hristos”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În luna martie, supranumită Luna pentru viață, ierarhul va merge şi la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, unde va fi alături de preoții protoieriilor din județul Alba care vor dona sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează viața”.

Prin aceste acte umanitare se dorește sensibilizarea credincioșilor cu privire la importanța actului donării de sânge în scopul salvării vieților celor care suferă de diferite afecțiuni cronice sau care pierd o cantitate mare de sânge în împrejurări nefaste.

Campania „Donează sânge, salvează viața” reprezintă un proiect organizat prin Departamentul ProVita al Sectorul social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iulia şi a fost implementat în contextul organizării luna aceasta a Marșului pentru viață în aproximativ 15 localități din județele Alba și Mureș.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…