Arhiepiscopul Irineu la sfinţirea bisericii din Cioara: „Asumarea crucii începe cu lepădarea de sine”

Arhiepiscopul Irineu a explicat duminică ce înseamnă asumarea crucii şi le-a spus celor din filia Cioara că această etapă din drumul care duce la mântuire „începe cu lepădarea de sine”.

În omilia de la Liturghie oficiată după slujba de târnosire, ierarhul a vorbit despre urmarea lui Hristos care „ne cheamă să ne luăm crucea și să-L urmăm pe calea strâmtă a renunțărilor,  a suferințelor, a necazurilor și a adversităților”.

Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat că „purtătorii crucii sunt aceia care slujesc în chip smerit lui Dumnezeu și semenilor, fiind totdeauna gata să se sacrifice de dragul celuilalt”.

„Creștinii care merg după Hristos pe drumul spinos al vieții se eliberează de cleștele patimilor, înaintând spre desăvârșirea morală, spre ținta sfințeniei”, a adăugat ierarhul.

Biserica din filia Cioara a fost ridicată între anii 1988-2004, proiectul arhitectonic al locașului de cult fiind întocmit de sculptorul Iosif Szabo, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Pictura în tehnica fresco și icoanele de pe catapeteasmă au fost realizate de pictorul Dorin Slevaș, în perioada 2004-2009.

La finalul Sfintei Liturghii, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Ierarhului nostru Diplome de cinstire.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente